RITA LOVELY & THE SOULTWISTERS (24.02.2012)


  Soulnyrkki Rita Lovely & The Soultwisters julkaisee Fast Love –nimisen studioalbumin 15. helmikuuta 2012. Viisihenkisen orkesterin järjestyksessä toinen albumi sisältää tanssittavaa soulia, lyhyitä häivähdyksiä rakkauden tanssilattialta sekä aimo annoksen boogaloota. Levy julkaistaan Texicalli Recordsin Jupiter-levymerkillä ja sen toinen single Shake Your Hips toimitetaan radioihin kuluvalla viikolla.

   

  Rita Lovely & The Soultwisters on yksi englanninkielisen soulin kärkinimistä Suomessa. Yhtye on soittanut nelihenkisenä instrumentaalibändinä jo useita vuosia, mutta latasi itseensä uutta virtaa muutama vuosi sitten kiinnittämällä solistiksi mustan musiikin tulkitsijan Rita Lovelyn. Keikoilla yhtye soittaa kahdeksanhenkisenä kokoonpanona.

   

  Rita Lovely & The Soultwisters keikkailee säännöllisesti ja yhtye onkin muun muassa pyörittänyt Helsingissä omaa klubi-iltaa Boogaloo-night. Heidän edelinen soul/funk-henkinen levynsä Soup Is Hot on julkaistu Suomen lisäksi myös Japanissa P-Vine-levymerkillä.

   

  Yhtyeen johtoajatuksena on ollut alusta saakka svengaavan ja tanssittavan musiikin esittäminen ja säveltäminen. Vaikka heidän ohjelmistoonsa kuuluu covereitakin, on biisien kirjoittaminen erityisen tärkeää,  mikä sekin on saanut Rita Lovelyn myötä aivan uutta väriä. Yhtye luottaa tässä asiassa demokratiaan ja työstääkin kappaleensa suljettujen ovien takana työryhmässä, johon kuuluu rumpali Leevi Leppänen, laulaja Rita Lovely sekä saksofonisti Panu ”Saxman” Syrjänen.

   

  ”Biisi-ideat lähtevät yleensä liikkeelle harmonia- ja rytmi-ideoista. Työprosessi jatkuu Ritan ja Panun kanssa siten, että Rita kirjoittaa tekstiä muiden kompatessa mukana. Biisi saa lopullisen melodiansa Ritan laulaessa demoa sisään.  Panu tekee torvisovitukset valmiiksi, minkä jälkeen ryhdymme varsinaiseen äänitysprosessiin”, kertoo rumpali Leevi Leppänen.

   

  Rita puolestaan tähdentää: ”Laulettavuus on biisinkirjoituksessa kaiken a ja o. Tekstin täytyy kuulostaa hyvältä ja olla "laulettava" eli vokaalien ja tavujen on sovittava laulajan suuhun. Melodiasta on prosessin alkuvaiheessa yleensä jo jonkinlainen käsitys, joten tekstin täytyy rytmittyä siihen juuri oikealla tavalla.”  

   

  Panu kertoo Shake Your Hips –biisin synnystä seuraavaa: ”Kuulin päässäni kuiskausten ääniä ja mieleeni tuli kehotus keinuttaa lanteita kuiskaamalla. Lantiota pitikin heiluttaa pysyäkseen lämpimänä, sillä talven pakkaset olivat laskeneet kellaristudiomme lämpötilan +15 asteeseen. Shake Your Hips kuulostikin aika funkylta. Rita siirsi tämän hokeman sanoihin sellaisenaan ja muu teksti syntyi sen ympärille. Biisissä ei siis ole varsinaista tarinaa. Lopullinen melodia syntyi Ritan uskomattoman taidokkaan improvisaation tuloksena.”

   

  Yhtyeen kokoonpano on: Rita Lovely – laulu, Panu "Saxman" Syrjänen - saksofonit, Leevi Leppänen - rummut, Luumu Kaikkonen - kitara, Mikko Vuorela - basso, Hypno Jaatinen - perkussiot, Sami Pöyhönen – trumpetti ja  Johannes Salomaa – baritonisaksofoni. Yhtyeen soittajat ovat tunnettuja useista yhteyksistä suomalaisen rytmimusiikin ympyröistä sekä erittäin arvostettuja sessiomuusikoita.

   

  Let’s boogaloo!

   

   

  BIISILISTA: 

   

  1 Chicken Soup 03:15
  2 Fast Love 03:35
  3 Beat Of Your Soul 03:10
  4 Cry Me A River 04:29
  5 Put The Kettle On The Fire 04:12
  6 Love Is Alright 03:18
  7 I Can't Stand The Rain 03:25
  8 Shake Your Hips 03:43
  9 Love Attack 03:31
  10 Your Man My Man 02:59
  11 Shake Your Hips – HC MIX 03:51

   

  www.soultwisters.fi

  http://www.myspace.com/thesoultwisters

  http://p-vine.jp/artists/the-soultwisters

  http://www.juno.co.uk/artists/The+Soultwisters/

  http://www.texicalli.fi/

   

   

  Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

  Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, puh.  040-7011 686 / katja.toivanen@welho.com

   


ARTISTIT