SIRIUS SEXTET


Suomen soul- ja funktaivaan kirkkaimmista tähtikokoonpanoista tuttu kitaristi Aki Haarala on saattanut yhtyeensä Sirius Sextetin ensialbumin viimein maailmaan. Tokyo Teleport -niminen levy kantaa sisällään kuusi instrumentaalista proge-jazz -kappaletta. Oikeastaan tarkka määrittely on tämän levyn kohdalla mahdotonta ja turhaa. Hikisiä soul-riffejä proge-iloitteluun yhdistävä soitto itsessään on tarkkaa ja siitä vastaa rivi ammattilaisia.

Aki Haaralan kitaratyöskentely on tuttua mm. Tuomon, Jannan, Quintessencen, Q-Continuumin ja Marienhofin levyiltä ja keikoilta. Hän on myös tuottanut edellämainittuja yhtyeitä ja soittanut mm. Nicole Willisin ja Sami Saaren kanssa. Suomen lisäksi Yhdysvalloissa ja Lontoossa opiskellut Haarala itse kuvailee Sirius Sextetin saundia poreilevaksi ja ilkeäksi. Meno liikkuu kyllä niin levyllä kuin livenäkin myös herkän ja rosoisen tienoilla.

Sirius Sextet on ennen kaikkea kokonaisuus: yhtye, jossa soittaa Haaralan lisäksi Petri Kautto (kitara), Janne Rajala (basso), Mikko Pöyhönen (rummut), Antti Hynninen (saksofoni), Timo Lassy (saksofoni), Janne Toivonen (trumpetti, flyygelitorvi) ja Abdissa Assefa (lyömäsoittimet). Nämä muusikot ovat tuttuja mm. Annien, Huscy Rescuen, Tuomon, Five Corners Quintetin, Giant Robotin, Auteur Jazzin, Rhythm  Funk Mastersin ja SF Bluesin kokoonpanoista. Siis tosiaan muun muassa.

MySpace


Julkaisut tältä artistilta: