ALI


  

Albumin biisejä on työstetty pitkään. Suurin osa lauluista syntyi meren äärellä, Mustikkamaalla ja Herttoniemen Kivinokassa. Kiireettömästi, aurinkoisina kesäpäivinä, "työhuoneina" toimivat rantakalliot ja esteetön näkyvyys Helsingin saaristoon.

Teksteistä monet ja osa sävellyksistä syntyi yhteistyönä alan parhaimmiston ja läheisten ystävien kanssa. Tärkeimpiä kimppakirjoittajia levyllä olivat mm. Seppo Pietikäinen, Sasu Moilanen, Kauko Röyhkä, Arno Kotro ja Anna-Leena Härkönen.

Laulut syntyivät pitkällä aikavälillä. Vanhimmat biisit ovat jo kesältä 2006. Kaikenkaikkiaan lauluja oli pitkälti yli kolmenkymmenen. Vähitellen biisit löysivät toisensa ja albumista kehittyi kronologisesti etenevä teemalevy: Nuorenparin rakkaustarina, aikuistuminen, välirikot ja lopulta syvemmän rakkauden löytyminen.

Albumia tallennettiin eri puolilla Helsinkiä. Bändisoitanta ikuistettiin Hitsville 4 -studiossa. Laulut ja monet akustiset soittimet nauhoitettiin, tuotettiin ja vietettiin Ali Alikosken "Upseerin ateljee"-kotistudiossa. Hannu Pikkarainen jatkoi tästä "Metsälän ääni"-studiossaan. Ilkka Herkman ja Ali miksasivat ja lisä-äänittivät Kruunuhaan viihtyisässä HIP-studiossa. Masteroinnin, editoinnin ja viime mutokset teki Pauli Saastamoinen Alin kanssa Finnvoxin studioilla.

Albumilta välittyy tuoreus, lämpö ja kiireettömyys. Ali teki huolellisen esituotannon kotistudiossaan, Demot antoivat selkeitä suuntaviivoja bändille. Tallentaminen Hitsvillessä oli nopeaa; ensimmäisen oton taikaa onkin monessa biisissä. Pala palalta "kakkua kuorrutettiin" lisä-äänityksillä. Johtolankana oli tilan ja avaruuden luominen lauluille, jotka toimivat pelkästään myös mies ja kitara-pohjalta. Aiemmilla Alin levyillä fortissimo-vaihde ei ole ollut juurikaan käytössä. "Levottomat sielut" levy soikin aiempia levyjä huomattavasti rankemmin. Jylhällä "paahtamisella" luotiin kiehtova kontrasti Alin tavalle laulaa, herkästi ja pienieleisesti. Tuttuja elementtejä jo Alin Keba-ajoilta.

Lue lisää: http://www.myspace.com/alijarosvot


Julkaisut tältä artistilta: