JO ANGEL


Jo Angel on 27-vuotias espoolaissyntyinen laulaja ja lauluntekijä, musiikin supermonitoiminainen, joka julkaisi viime syksynä 2009 ensimmäisen EP:nsä. All I Ever Need-niminen EP on saanut mukavasti radiosoittoa ja sen neljä biisiä antavat esimakua vuonna 2010 ilmestyvältä sooloalbumilta.

EP:n ja tulevan albumin sävellykset ja sanoitukset ovat kaikki Jo Angelin käsialaa. Nuoresta iästään huolimatta Jo on ehtinyt kynäillä hittibiisejä myös useille muille suomalaisartisteille jo vajaan kymmenen vuoden ajan. Vuonna 2005 Jo Angel irrottautui suositusta Kaksio-nimisestä elektropop-bändistään ja on siitä lähtien työskennellyt virallisesti Helsinki Music Companyn house writerina eli biisinkirjoittajana tehden levy-yhtiöille tilaustöitä. Mm. Darude, Sunrise Avenue, Karoliina Kallio, Gimmel, Mikael Konttinen, Kurre, Kristiina Brask ja viimeisimpänä Antti Tuisku radiosoitossa olevilla Juuret- ja En kiellä-singleillään ovat antaneet tulkintansa Jo Angelin sanoihin ja säveliin. Jo on myös vieraillut artistien levyillä, kuten Daruden Label this!-nimisellä albumilla laulaen yhteistyössä Ville Virtasen kanssa syntyneen In the Darkness-singlen. Alkuvuodesta 2009 Jo Angel antoi äänensä suosittuun suomalaiseen Pasila-nimiseen tv-animaatiosarjaan ja lauloi nykyajan lööppikuningattaria parodioivan laulajahahmo Jemmica Laamasen roolin. Yllättäen ‘Jemmica' lauloikin tiensä katsojien sydämiin tuossa kyseisessä jaksossa, ja Facebook-verkkoyhteisössä Jemmica Laamaselle on perustettu useita faniryhmiä.

Jo Angel eli Jonnaemilia Kärkkäinen syntyi Espoossa perheen iltatähtenä. Hän alkoi isoveljensä tavoin soittaa klassista pianoa peruskoulun ensimmäiselle luokalle mennessään ja sävelsi ensimmäisen poppi-biisinsä vuotta aiemmin kuusivuotiaana. Tuo musiikkikoulun pianomatineassa kuultu ‘Ystävät ja toverit'-niminen pianokappale ei ollut huono, muttei vielä hittikään, ja pianonsoittoa jatkui edelleen runsaat kymmenen vuotta Musiikkiopisto Juvenaliassa Espoossa. Yläasteen jälkeen klassinen musiikki Jo Angelin elämässä loppui kertaheitolla, kun klassisen pianonsoiton lisäksi myös klassinen baletti sai jäädä. Tilalle tulivat Ebelin eli Espoon pop- ja jazzopiston yhtyelaulutunnit sekä Aira Samulinin tanssikoulun disko- ja showtanssitunnit, joista onkin ollut hyötyä keikkaillessa Kaksion kanssa pitkin Suomea sekä muiden artistien keikoilla vieraillessa. Pääinstrumentti siis vaihtui pianosta lauluun ja rakkaasta punaisesta maailmaa nähneestä Roland-pianosta tuli Jo Angelille tärkeä säestys- ja sävellyssoitin. Kirjoitettuaan ylioppilaaksi Kallion ilmaisutaidon lukiosta 2000-luvun alussa, Jo Angel alkoi kirjoittaa tekstejä ja lauluja entistä aktiivisemmin ja on sillä tiellä edelleenkin. Biisinkirjoittajana Jo Angelin ensimmäinen julkaisu oli Gimmel-yhtyeen Roviolla-niminen hittibiisi, jonka sanat Jo Angel kirjoitti.

Tehtyään useita suosittuja kappaleita muille artisteille, Jo Angel alkoi työstää valmiiksi omaa sooloalbumiaan, joka julkaistaan vuoden 2010 aikana. Tulevilla keikoilla Jo Angelin mukana kiertää myös nelihenkinen bändi.

http://www.myspace.com/joangelmusic

Tsekkaa uusi video!


Julkaisut tältä artistilta: